Дърво. Декоративен елемент

Адаптация

на децата

Методи за лесна адаптация

Адаптационният период при нас е съобразен с индивидуалността на детето. Често това е труден момент както за малчугана, така и за родителите, затова те вземат дейно участие в адаптацията наравно с педагозите и възпитателите. 

Дърво. Декоративен елемент

Защо ние сме по-добрия избор?

Гледаме на родителите като безценни помощници и партньори при осъществяване на задачите, които сме си поставили в ежедневната ни работа. Затова се стремим да поддържаме близък контакт.

Срещите с родителите са ежедневни. Всеки ден възпитателите споделят своите впечатления от поведението на детето, как то общува с другите деца, как се храни, какво ново е научило, има ли проблеми в неговото развитие и всичко, което Ви интересува.

Подкрепа за смейството

Освен възпитанието на Вашите деца, ние Ви даваме и насоки и полезни съвети, какво да правите и как по-лесно детето Ви да премине през етапа на адаптация.

Обучени възпитатели

Нашите възпитатели са доказани професионалисти, които могат да реагират във всякаква ситуация така, че Вашето дете да не изпитва дискомфорта от сутрешната раздяла с Вас.

Доказан подход

Поемаме индивидуални подходи към всяко едно дете в етапа на адаптация в детската градина, тъй като всички те са напълно различни личности.

Ранният етап е във Ваши ръце

Седмици преди началото, започнете да разказвате на детето си за детската градина. Опишете му какво го очаква, като непрекъснато се стремите да изострите любопитството му. Покажете му снимки от градината и весели картинки със сюжети за случки в детската градина.

Привлечете го да участва активно в подготовката. Купувайте заедно всичко необходимо. 

Можете да го доведете в детската градина няколко пъти преди записването, да поиграе на двора с другите деца и да свикне с обстановката във Ваше присъствие.

Полезно да знаем

Доверете се на педагозите, които знаят как да успокоят детето след Вашето тръгване. Несигурността на родителите се прехвърля и върху децата.

Практиката показва, че децата изграждат успешни връзки с възпитателките, когато усещат, че между техните родители и самите възпитатели са установени отношения на доверие.

pic-30